Winter is.. here?

Sesong 7 av Game of Thrones er straks over. Her er tips til hva du kan lese mens du venter på neste og avsluttende sesong!

Først og fremst kan du selvfølgelig lese de fem bøkene som allerede er kommet ut, og krysse fingrene for at George R. R. Martin avslutter neste bok, sender til forlaget, får det trykt og ut i butikkene før neste år. Totalt er det planlagt syv bøker i serien A song of ice and fire.

Vi har også bøkene som lydbok, innlest av den glimrende Roy Dotrice, i tillegg til tegneserieversjonen av serien.

Ellers har George R. R. Martin disse godbitene på lur: 

The ice dragon / George R. R. Martin - vi har boka på engelsk

Fra gammelt av var isdragen en fryktet legende, en drage som ingen kunne temme. Overalt hvor den fløy, etterlot den seg et iskaldt og frossent landskap. Men Adara var ikke redd. For Adara var et vinterbarn, født under den kaldeste vinteren i manns minne. Når de flammende dragene fra nord angriper hjemlandet hennes, er isdragen den eneste som kan redde Adara fra en verden i oppløsning. En fortelling om styrke og mot.

Boka er gitt ut i 1980, altså før A song of ice and fire - betyr det at dette egentlig er en slags prolog? I boken A game of thrones er det gamle Nan som forteller om isdragen. Er Nan en etterkommer av Adara? Forfatteren nekter selv for at historien er satt i Westeros.

Ridderen av de syv riker / George R. R. Martin - vi har boka på engelsk og norsk

Maester Aemon, stasjonert ved Castle Black, nevner på sine siste dager broren Aegon, eller Egg, som han ble kalt. I denne boken samles tre noveller om Dunk og Egg:

Før Tyrion Lannister og Podrick Payne fantes Dunk og Egg. Den unge og naive Ser Duncan the Tall rager over sine rivaler. Hans følgesvenn er adelsgutten «Egg» - hvis sanne identitet må holdes skjult, for i virkeligheten er han Aegon Targaryen, som en dag vil bli konge. De er usannsynlige helter, men likevel ligger store skjebner foran Dunk og Egg. Mektige fiender, kongelige intriger og utnyttelser. Ridderen av de syv riker skildrer en tid da Targaryen-linjen fortsatt besitter Jerntronen, og minnet om den siste dragen ennå ikke har forsvunnet fra menneskenes hukommelse.

The world of ice and fire / George R. R. Martin - vi har boka på engelsk

Dette er historien som aldri tidligere er blitt fortalt om Westeros. George R.R. Martin har i samarbeid med Elio M. Garcia og Linda Antonsson skrevet en omfattende historie om de syv kongedømmene, inkludert de episke slagene, den bitre rivaliseringen og de dristige opprørerne som leder til hendelsene i A song of ice and fire. Boken inneholder mer enn 170 fargeillustrasjoner, kart, slektstre for Stark, Lannister og Targaryen, og forklaringer som går i dybden på historien og kulturen i Westeros. Boken inneholder hundrevis av sider med nytt materiale.

  

 

Ellers kan kanskje noen av disse bøkene gjenskape stemningen?

 

Vindens navn / Patrick Rothfuss (Kongedreperkrøniken) - Vi har bøkene på norsk, engelsk og som e-bok

Boka handler om Kvothe. Hans barndom og oppvekst som foreldreløs, fattig, men med et pågangsmot og et ønske om å studere, lese og å lære seg vindens navn.

Patrick Rothfuss regnes som den mest vellykkede “nykommeren” innen fantasylitteraturen de siste årene. Boken er en del av en triologi der fortellingen om en manns flukt “fra seg selv og sin egen legende” blir malt med en vakker pensel. Det er en oppvekstroman satt i et univers der ting ikke alltid er hva man tror, og trådene mellom det håndfaste og det magiske er syltynne.

Denne boken er et eventyr som får deg til å sitte på kanten av stolen, og som garantert vil få deg til å drømme deg vekk.

Løgneren Locke Lamora / Scott Lynch - Vi har boka på norsk

Vi befinner oss i en fiktiv by, som minner sterkt om Venezia i barokken. Det er gladiatorkamper, udyr, trolldom og alkymi. Locke Lamora, lederen for en svindelgjeng, er ikke særlig god med sverdet, men hans største styrke er hans vidd og hans kløkt. De blir innblandet i et livsfarlig spill, og etter hvert blir både lojaliteten og oppfinnsomheten deres satt på den ytterste prøve i kampen for å overleve.

Rå humor, uventede allianser og bittert fiendskap. Språket renner over av groviser, originale vendinger og beskrivelser.

Gardens of the moon / Steven Erikson (A Tale of the Malazan Book of the Fallen) - vi har bøkene på engelsk

Det Malazanske imperiet er et mektig rike, og ved historiens begynnelse invaderes nye land. Muligheten for å herske over kontinenter skjer ved hjelp av utenomjordiske krefter hvor all magisk kraft trekkes fra. Et lite område står støtt mot invasjon, og det sendes inn menn som kan infiltrere befolkningen. Det viser seg vanskelig: gudene selv spiller sin hånd i dette dødelige spillet...

Førsteklasses militærfantasy av episk omfang. Verdensbygging og karakterutvikling i fokus.