Her er appene du trenger!

..for et enklere bibliotekliv

Telefonen som lånekort

 Appen BIBLIOFIL gjør det lett å finne frem til bibliotekets tjenester. Man har full tilgang til søk, reservering og lånesider. Appen gir også muligheter til å vise lånekortet på skjermen, slik at man slipper å ha med sitt fysiske lånekort til biblioteket. Lånekortet i appen kan brukes på mange selvbetjeningsautomater, i skranken og på innloggingspanel for Meråpent bibliotek.

Start opp appen, velg bibliotek og logg inn på vanlig måte med lånenummer og pinkode fra ditt bibliotek. Du kan enkelt skifte mellom bibliotek, og appen gir tilgang til alle bibliotek som bruker Bibliofil.

Google Play: Last ned Bibliofil for Android 

App Store: Last ned Bibliofil for IOS

 

Les E-bøker på nettbrett eller mobil

Appen EBOKBIB gir deg tilgang til tusenvis av bøker, av norske eller oversatte forfattere. Det blir også lagt til stadig flere lydbøker i appen. Du har også mulighet for å reservere bøker. Det som er gull, er at du ikke trenger å være redd for purregebyr – bøkene forsvinner nemlig automatisk etter 3 uker (forlengelse er mulig, altså!). 

Du trenger kun et lånenummer og PIN-kode for å logge deg inn. Du trenger internett for å laste ned bøkene, men når du har lastet de ned, er du ikke avhengig av internett for å lese dem. Du kan ta med deg tusenvis av sider med bøker på ferie, deilig!

Google Play: Last ned eBokBib for Android

App Store: Last ned eBokBib for iOS

 

Les norske og utenlandske aviser gratis

PRESSREADER tilbyr gratis tilgang til over 5000 aviser og tidsskrifter fra mer enn 100 land og på 70 forskjellige språk. For å bruke Pressreader, må du altså først laste ned appen, og så besøke biblioteket ditt. Bibliotekets trådløse nett er "låsen". Ved å gå inn i appen på vårt trådløse nett (du får en bekreftelse i appen at du har tilgang) får en vedvarende tilgang i 7 dager (hjemme, altså). I praksis kan du altså ha tilgangen hele tida, bare du husker å gå innom biblioteket en gang i uka. 

Har du med laptop eller bruker bibliotekets pc, kan du benytte deg av tilbudet via www.pressreader.com (dessverre ingen tilgang hjemmefra via pc).

Google Play: Last ned Pressreader for Android

App Store: Last ned Pressreader for IOS 

NB! Fra og med 9. mars 2018 er Pressreader ikke lenger tilgjengelig fra Gjøvik bibliotek og litteraturhus, da det ble for dyrt å abonnere på for vårt bibliotek. Dog anbefales likevel appen, for det finnes hotspot på andre bibliotek, i hoteller osv.

_
_
_