Spilluka 2020 - goes digital!

I år har vi satset på en 100% digital variant av spilluka, for å sikre gjennomføring uansett hva som skjer med smitte i nærområdet. I tillegg har vi slått oss sammen med bibliotekene i Østre- og Vestre Toten! På tide, vil kanskje noen si.

Noen arrangementer i Spilluka vil finne sted inne på vår Discord-server discord.popkult.no (f.eks. "Among us" og "Cards against humanity"), andre arrangement vil skje på YouTube, Facebook, Twitch e.l. Vi legger ut lenker når det er klart.

Kjenner du ikke til Discord? Gå nederst på siden for å lære mer!

 

MANDAG 9. NOVEMBER

15:00-16:00 | Spillåret 2020 - En samtale og forum - https://www.youtube.com/watch?v=KdhKhKpnyxc

Hege (Østre Toten Folkebibliotek), Leif (Fyrverkeriet Bibliotek), June og Simen (Gjøvik bibliotek og litteraturhus) samles sammen for å diskutere årets gaming, brettspill og rollespill-år. Hva slags erfaringer er gjort fra bibliotekene sin side og hva kan vi gjøre fremover? Hvordan er spill-tilbudene våre og hvordan har de nådd brukere og hvor går veien videre? Her er en god mulighet til å bli kjent med ansiktene som jobber aktivt med spill, og lære om de lokale tiltakene som jobbes med, samt muligheten til å stille spørsmål.

18:00-20:00 |"Among us" | Felles-spilling - discord.popkult.no

Vi samler en gruppe på Discord og spiller spillet Among Us! Spillet har tatt YouTube med storm! Spillet er en vri på klassiske "Mafia" eller "One night ultimate werewolf" hvor en eller flere av spillerne skal prøve å sabotere de andre for å vinne. Det er et spill av bløffing og bedrageri når avstemmingen kommer!

Hent Among us gratis på IOS og Android, og på PC (Steam) til 40kr!

 

TIRSDAG 10. NOVEMBER

18:00-19:00 | Popkult Gaming Stream! https://www.youtube.com/watch?v=V-_XGK_A8Pw

Har du også spillende barn? Du spiller kanskje sammen med dem? June tar med seg sønnen sin (straks 10 år) og tester ut Unravel Two på Nintendo Switch. Dette er et spill som krever både fingerferdighet, strategi og samarbeid, et perfekt familiespill. 

Spill-Bokprat med Simen https://www.youtube.com/watch?v=QJQos_L0pAU

Mange spill har fått bøker lagd etter de er utgitt, andre spill er basert på bøker! Noen bøker er også skrevet om gaming og spill, Simen tar turen gjennom noen av disse som vi har på biblioteket, kanskje du finner noe fint supplement å lese blant dem? 

 

ONSDAG 11. NOVEMBER

16:00-17:00 | Kurs i Tinkercad https://www.twitch.tv/gandleif

Enkel innføring i 3D-design i TinkerCad, et gratis web-basert tegneprogram. Leif-Kristian 3D-printer et design han har basert på World of Warships».

17:30-19:00 | Bibliobattles finale: Minecraft https://www.twitch.tv/bibliogames

19:00-21:00 | Bibliobattles finale: Fortnite https://www.twitch.tv/bibliogames

Bibliogames har i høst arrangert digitale turneringer i både Minecraft og Fortnite, og i kveld skal våre representanter fra Gjøvik kjempe om den nasjonale tittelen! Følg med på streamen onsdag kveld for både Minecraft- og Fortnite-finalene! 

 

TORSDAG 12. NOVEMBER

16:00-18:00 | Nye spill på Østre Toten folkebibliotek

Ukas eneste fysiske post: Det blir mulig å teste nye spill i Innbyggertorget/biblioteket på Østre Toten. Bibliotekar Hege snakker med gjestene om deres favorittspill. Samtaledelen vil bli strømmet.

FREDAG 13. NOVEMBER

16:00-18:00 Live play: Bibliotekarer spiller Dungeons & Dragons https://www.youtube.com/watch?v=Kb1sbxIlN8A

Lokale bibliotekarer vandrer på stien til Phandelvers tapte gruver! Bli med å se vår gjeng med helter spille Dungeons & Dragons (noen av dem for første gang!), mens vi utforsker den norske oversettelsen av det prisbelønte spillet!

Under dette arrangementet vil vi også annonsere hva navnet på Discord serveren vår blir!

19:00-21:00 "Cards against humanity" | Felles-spilling (18+) discord.popkult.no

Vi avslutter uka med en rolig kveld med kortspill som har en dose mørk humor, vi ringer helgen inn med Cards against humanity, omtalt som «A party game for horrible people». Vi samler oss på en egen kanal på Discord og organiserer oss.

 

KONKURRANSER!

Instagram: Cosplay-konkurranse, vinn funko pop! Klikk her for nærmere informasjon.

 

Tegnekonkurranse, vinn Super Mario 3D All-stars (Nintendo Switch): 

Kunstnere og tegneglade! Har du lyst på en sjanse til å vinne Super Mario 3D all stars?

Send inn et bidrag til Spilluka 2020’s tegnekonkurranse til konkurranse@popkult.no Temaet er Gaming, tegn gjerne noe fra ditt favoritt spill (Et bidrag pr person). Send gjerne en bilde fil PNG, JPEG, PDF, hvis du tegner digitalt, eller ta et bilde og send oss!

(Med å sende inn så gir du oss tillatelse til å poste det i våre kanaler) - Vinneren trekkes 16. November og vil bli kontaktet på eposten de brukte til å sende inn bidraget.

 

I tillegg har vi en uformell konkurranse på vår Discord-server, om hva serveren skal hete. 

~

 

Hva er Discord?

Discord er et sosialt medium og en plattform hvor man kan snakke sammen. Discord består av ulike servere (som fungerer litt som grupper på Facebook) med hver sine regler som følges. Det er aktivt brukt av ungdom og dataspill-interesserte og brukes av ulike miljøer på Gjøvik allerede,. Medietilsynet anslår at 29% av barn og unge i alderen 9-18 bruker Discord

Man kan også lese Barnevakten.no sin vurdering av Discord.

Discord kan brukes til stemme, tekst og videochat. På vår server har vi skrudd av videochat, og lagt inn restriksjoner så det skal være tryggere for yngre brukere å være på serveren.

Hvordan logger man seg inn?

  1. Gå til Discord.popkult.no (Dette gjør du kun første gangen du kobler til serveren)
  2. Hvis du ikke har Discord-bruker fra før så registrerer du bruker der.
  3. For å kommunisere i serveren må du verifisere kontoen din og lese gjennom reglene i #regler-kanalen
  4. For senere innlogging kan du bruke discord.com eller Discord-appen på telefon å logge inn

 

_
_
_