Vinterferien 2021

Aktiviteter for barn og unge, tilbud til dere som blir hjemme i ferien!

Det er fortsatt en krevende tid vi er inne i, med smittevern og at vi må holde avstand. Vi har derfor et program bestående av digitale arrangementer, i tillegg til aktivitetsposer og annet du kan låne med deg hjem!

Noen arrangementer vil finne sted inne på vår Discord-server discord.popkult.no, andre arrangement vil skje på YouTube, Facebook, Twitch e.l. Vi legger ut lenker når det er klart.

Kjenner du ikke til Discord? Gå nederst på siden for å lære mer!

 

Aktivitetsposer

Kan hentes fra og med mandag 1. mars. Posen inneholder:

* oppskrift på bokbretting, inkludert en kassert bok fra vår samling slik at du kan brette ditt eget bokhjerte! Det du trenger hjemme er en linjal og en blyant.

* oppskrift på bokmerkehjørne, inkludert fargede ark

* oppskrift på perling, dette er for deg som har perleplater og perler hjemme

Posene er tilpasset barn fra ca. 10 år. 

 

Vinterferieposer

Kan hentes fra og med mandag 1. mars, vi plukker ut bøker og brettspill tilpasset ulike aldre! 

 

Mandag til fredag

Digitale boktips

Ansatte ved Gjøvik bibliotek gir gode boktips på Instagram, Facebook og Youtube.

 

Mandag 1. mars

kl. 10-14 | Rollespill

Rollespill på Gjøvik bibliotek (ja, det fysiske!!) med Simen. Vi spiller Dungeon World. Plass til 4 spillere, påmelding til simen@popkult.no

 

Tirsdag 2. mars

kl. 10-14 | Rollespill

Rollespill på Biri filial (ja, det fysiske!!) med Simen. Vi spiller Dungeon World. Plass til 4 spillere, påmelding til simen@popkult.no (elever ved Biri ungdomsskole har førsteprioritet). 

 

Onsdag 3. mars

kl. 14-17 | Pokémonkveld på Discord

Fan av Pokemon? Vi organiserer et meet-up på Discord-kanalen vår, hvor du sammen med andre likesinnede kan komme og snakke og spille med andre engasjerte! Vi har teamet opp med Pokemonklubb Innlandet for å samles noen timer over nett. Om det er Pokemon Go, hovedspillserien, spinn-off spillene, TV-serien, manga-en eller kortspill du interesserer deg for så ta gjerne turen innom!

 

Torsdag 4. mars

Kl. 17-18 | Gaming stream

Har du et spillende barn? Spiller dere ofte sammen? Bibliotekar June tar med seg sønnen sin (10 år) og spiller Lego Marvel Avengers på Xbox One. Dette er en legofisert versjon av de populære tegneseriene/filmene, med Thor, Captain America, Iron Man og de andre. Spillet er ganske morsomt og kan lånes hos oss på biblioteket. 

 

Her finner du oss!

Youtube.popkult.no

Discord.popkult.no

Facebook: https://www.facebook.com/gbiblit, https://www.facebook.com/popkultgjovik

Instagram: @gbiblit, @popkultgjovik

 

Hva er Discord?

Discord er et sosialt medium og en plattform hvor man kan snakke sammen. Discord består av ulike servere (som fungerer litt som grupper på Facebook) med hver sine regler som følges. Det er aktivt brukt av ungdom og dataspill-interesserte og brukes av ulike miljøer på Gjøvik allerede,. Medietilsynet anslår at 29% av barn og unge i alderen 9-18 bruker Discord

Man kan også lese Barnevakten.no sin vurdering av Discord.

Discord kan brukes til stemme, tekst og videochat. På vår server har vi skrudd av videochat, og lagt inn restriksjoner så det skal være tryggere for yngre brukere å være på serveren.

Hvordan logger man seg inn?

  1. Gå til Discord.popkult.no (Dette gjør du kun første gangen du kobler til serveren). Eller velg LEGG TIL SERVER på Discord: og så skriv inn https://discord.gg/PkBXV2u
  2. Hvis du ikke har Discord-bruker fra før så registrerer du bruker der.
  3. For å kommunisere i serveren må du verifisere kontoen din og lese gjennom reglene i #regler-kanalen
  4. For senere innlogging kan du bruke discord.com eller Discord-appen på telefon å logge inn

 

PSSST!!!! Du har vel hørt om BUA? Her kan du låne gratis ski, skøyter, akebrett og alt du trenger til vinterferieaktiviteter! 

---> https://www.bua.io/utlansordninger/bua-gjovik <---

_
_
_