Nettressurser

Nyttige nettsider finner du link til her.

eBokBib - Her vil du finne informasjon og materiell vedrørende utlån av e-bøker

Filmbib - lar deg låne norske filmer fra bibliotekene i Norge. Logg inn med Nasjonalt Lånekort og PIN utstedt av biblioteket!

Opplands fylkesbibliotek- Lokalsamling. En komplett samling av utgitt litteratur og tidskrifter i Oppland, gratis tilgjengelig for befolkningen i Oppland. 

A-tekst. omfatter mer enn 5 millioner artikler fra norske aviser og magasiner, noen så langt tilbake som 1980-tallet. Artiklene er tilgjengelig i full tekst. Vi vil anbefale denne flotte muligheten til å finne avisartikler! Er tilgjengelig på våre publikums PCer.

Ordnett. Her har du tilgang til over 30 forskjellige ordbøker på tysk, fransk, engelsk og spansk. Tilgjengelig på våre publikums PCer.

Lesekroken.no - eventyr på flere språk. Gjøvik bibliotek og litteraturhus abonnerer på Lesekroken. Dette er et flerspråklig tilbud hvor det finnes eventyr på mange ulike språk.  Her er det mulig å:Lese – Lytte – Skriv ut – Puslespill – Ord Lotto eller fargelegge eventyret. Kom til biblioteket og få tilgang!  

Fordypningsoppgave?- Deichmanske biblioteket har laget sider med tips og råd til den som skal skrive fordypningsoppgave/særemne.

Store norske leksikon- er et gratis og komplett oppslagsverk skrevet av fagfolk på bokmål og nynorsk. Med to millioner brukere i måneden og 200 000 leste artikler hver dag er leksikonet Norges største nettsted for forskningsformidling. Leksikonet er eid av de norske universitetene og fire ideelle stiftelser/organisasjoner.

Det flerspråklige bibliotek- er et bibliotek for bibliotekene, men her kan du se hva vi kan få tak for deg. Samlingen består av 64 språk!

ORIA - søk i biblioteksystemene til høgskole-, universitets-, fag- og forskningsbibliotek

Barnebokkritikk.no -  anmeldelser av litteratur for barn og unge

Bokhylla - bøker i fulltekst fra Nasjonalbiblioteket

Ubok.no - nettsted for anmeldelser, informasjon og debatt om ungdomsbøker

Helsenett.no - Helsebiblioteket.no er et offentlig finansiert nettsted som gir helsepersonell og studenter innen medisin og helsefag gratis tilgang til sentrale kunnskapskilder. 

NAXOS Music Library - Her kan du lytte til rundt 20 000 CDer fra flere enn femti plateselskap, hovedsakelig innen klassisk, jazz og verdensmusikk. For å logge på, trenger du lånernummeret fra et nasjonalt lånerkort. 

 

 

_
_
_