1

Bokbad: Heidi Sævareid

«Ingen i dette landet skriver bedre for unge lesere enn hva Heidi Sævareid gjør akkurat nå», skrev en kritiker. «Får hun ikke et stort, hengivent og internasjonalt publikum snart, er det nok vi som ikke fortjener henne.»

Det er med andre ord en stor glede for oss når vi nå får besøk av Sævareid, som en del av Lydhør-serien vår i 2019.

Fire romaner har Sævareid gitt ut så langt, med Bruddlinjer fra 2017 som den foreløpig siste. Den handler om søskenparet Daniel og Hedda.  De er på Glastonbury-festivalen, men så forsvinner plutselig Daniel. Når Hedda begynner å lete etter ham, oppdager hun at broren har levd et liv hun ikke visste om. Samtidig strir Hedda med egne hemmeligheter, og hun frykter at de okkulte ritualene hun har eksperimentert med, har fått skjebnesvangre konsekvenser.

Unge kvinner på terskelen mellom barndom og voksenlivet, søken etter identitet, utforsking av grenser. Det er noen stikkord for Heidi Sævareids historier. Tre ganger har hun vært nominert til Brageprisen. Selv om hun kategoriseres som ungdomsbokforfatter, har hun mange begeistrete lesere også blant voksne. Siri Lindstad ved Gjøvik bibliotek er en av dem, og det er hun som skal lede samtalen med Sævareid.

Gratis adgang!

Lydhør er bibliotekets lørdagssatsning for barn og unge. Lørdager kl. 12.00 kan dere møte forfattere, illustratører og andre mennesker som jobber med bøker. 

Arrangementsrekken er en del av Bokåret 2019, og er støttet av midler fra Nasjonalbiblioteket.

_
_
_