1

Bokbad: Heidi Sævareid

I sin egen blogg kaller Heidi Sævareid seg for "Brageprisens Leonardo DiCaprio", i den forstand at hun har blitt nominert til Brageprisen igjen og igjen og fortsatt ikke fått prisen. Med et smil, så klart!

Sævareid er tross alt faktisk en prisvinnende forfatter (Kulturdepartementes debutantpris, Riksmålsforundets barne- og ungdomspris), i tillegg til at hun både er oversetter og kritiker, og tidligere forlagsredaktør.

En fellesnevner for romanene hennes kan være at de handler om noe urovekkende og ubehagelig.

Debutromanen hennes var Spranget fra 2013, hvor hun brukte sine egne erfaringer fra ungdomsmiljøet i Filadelfia-menigheten i Kristiansand. I Slipp hold (2015) testet hun ut suspension - og likte det - for å kunne skrive om det i romanen. Hun begynte også med kampsporten Krav Maga for å kunne skrive om det i romanen Slagside (2016). 

Bøkene har fått strålende mottakelser fra presse og publikum. Vi nevner bare:

"Ingen i dette landet skriver bedre for unge lesere enn Heidi Sævareid gjør akkurat nå. Får hun ikke et stort, hengivent og internasjonalt publikum snart, er det nok vi som ikke fortjener henne." Marius Emanuelsen/Bokvennen litterær avis

Om Slagside: "Sævareid er også en fantastisk god observatør. Språket er følsomt og fysisk, med krystallklare beskrivelser av tilsynelatende små, men viktige detaljer som forteller så mye om både hovedpersonen selv, som tenker disse tankene, og om folkene hun observerer. Alle disse små tingene som gjør et menneske, bevegelsene som avslører oss, dobbeltbunnede utsagn." Marie Kleve/Dagbladet

Om Bruddlinjer: "Sævareid er en forfatter som skriver medrivende, engasjert og innenfra. Språket er presist og detaljert, og slik at det åpner seg flere lag. Det er en rekke små, men skarpt tenkte refleksjoner underveis." - Tore Elias Hoel/Barnebokkritikk.no

Som oversetter har Heidi blant annet jobbet med bøkene til Victoria Aveyard og Sally Green.

Hennes siste roman for ungdom, Bruddlinjer fra 2017, handler om Glastonbury-festivalen og tarotkort. Om hun også har testet ut miljøet i denne boken er kanskje en av tingene vi finner ut denne lørdagen, når hun bokbades av bibliotekets Siri Lindstad.

Lydhør er bibliotekets lørdagssatsning for barn og unge. Lørdager kl. 12.00 kan dere møte forfattere, illustratører og andre mennesker som jobber med bøker. Arrangementene er gratis!

Arrangementsrekken er en del av Bokåret 2019, og er støttet av midler fra Nasjonalbiblioteket.

Billetter til Bokbad: Heidi Sævareid

  1. Lør 23. mar kl 12:00 Gjøvik bibliotek Lydhør Popkult Les mer Gratis
Vis hele programmet
_
_
_