1

Hvorfor være lykkelig når du kan være normal?

Tittelen på dette bokbadet har vi lånt av en annen forfatter, men vi syntes den passet så godt når vi nå inviterer Unn Conradi Andersen og Martine Johansen til samtale om sine bøker.

For hvem er du når du er deg selv, og hva skal til for at du har det bra? Slike spørsmål bales det med, både på og mellom linjene i Andersens og Johansens bøker.

Unn Conradi Andersen er journalist og sosiolog, og har jobbet mange år i Dagbladet, blant annet som fast kommentator. Som forsker har hun vært opptatt av kjønn, seksualitet, samliv og identitet - temaer som gjenspeiles i debutromanen Alt uavklart.

Den forteller om Torunn, som jobber som journalist og er vant til å fortelle andres historier. Men nå forsøker hun å finne ut av sine egne historier, både den om farfaren som valgte feil side under krigen, men også om den nye forelskelsen, i en kvinne.

Martine Johansen er for tiden en av de mest sentrale skikkelsene i det skeive litterære miljøet. Ikke bar er hun en av landets fremste slam-poeter, og har gitt ut to romaner, men hun er også redaktør for det skeive kulturtidsskriftet MELK og mikroforlaget littMELK sammen med Anna Nafstad.

Johansen debuterte i 2015 med romanen Hvite jenter kan ikke synge blues, og tre år senere kom Lykkelige mennesker har ikke bikkje, begge to om June, Johanne og Thomas, om kjærlighet og samlivsbrudd og det meste annet som livet har å by på. 

Dette bokbadet er en del av Versus - Skeive litterære dager, som arrangeres av Gjøvik bibliotek og litteraturhus, Fyrverkeriet bibliotek og Totenvika galleri og kulturkafe. 

www.versusdagene.no

_
_
_