1

Kjærlighet og lindring

Å miste noen er vondt. Men kanskje er det da det åpner seg muligheter for å finne noen nye?

Både Mona Høvring og Rune Christiansen skriver klokt og varmt om sorg og savn, lengsel og lindring. Høvring har lenge skrevet om kjærlighet og seksualitet mellom kvinner, også i romanen som kom høsten 2018, Fordi Venus passerte en alpefiol den dagen jeg blei født. Her møter vi to søstre – Ella og Martha – som er i begynnelsen av 20-årene. De to søstrene har vært ekstremt nære gjennom oppveksten, men de siste årene har det begynt å slå sprekker mellom dem, i alle fall om vi skal tro Ella, som er den som forteller. Kanskje handler det bare om å bli voksen, om å skulle finne nye mennesker å inngå relasjoner med, som når Ella møter Dani.

Også Christiansen skildrer i sin nyeste roman, Fanny og mysteriet i den sørgende skogen, om en ung jente som mister mye – begge foreldrene sine. Men midt i all sorgen finnes det andre mennesker, som for eksempel Karen, og snart utvikler det seg et forhold mellom de to.

Både Høvring og Christiansen er to av våre fremste forfattere, med mange begeistrete lesere. Når de nå i tillegg er gift – med hverandre!  - synes vi det er ekstra gøy å invitere nettopp de to til en samtale om kjærlighet, seksualitet, kjønn, livet og lengslene.

Dette bokbadet er en del av Versus - Skeive litterære dager, som arrangeres av Gjøvik bibliotek og litteraturhus, Fyrverkeriet bibliotek og Totenvika galleri og kulturkafe. 

www.versusdagene.no

_
_
_