1

Det første møtets sødme Resonans: Marita Sølberg & Marianna Shirinyan

Marita Sølberg – sopran
Marianna Shirinyan – piano

Vi i Resonans gleder oss enormt til vår 10-års jubileumssesong, og åpner 2019 med to av våre absolutte favorittartister! Sopranen Marita Sølberg regelrett bergtok et entusiastisk Resonanspublikum med sin unike stemmeprakt og inderlige innlevelse da hun på kortest mulig varsel tok turen innom Resonans i mai 2018 som tidenes supervikar. Nå er hun tilbake, for første gang på samme scene som pianisten Marianna Shirinyan, en annen Resonans-favoritt, som med sitt poetiske og intense pianospill, særegne utstråling og enorme musikkglede skapte ren og skjær eufori under sitt første Gjøvikbesøk i november 2017.

Marianna Shirinyan er fra Armenia, nå bosatt i Danmark.  Hun er professor på Norges musikkhøgskole, hun reiser rundt og spiller på de største musikkfestivalene i verden, hun er solist med utallige orkestre, hun er nylig blitt hyret inn som kunstnerisk leder for Oremandsgaard Chamber Music Festival, og har vunnet en drøss med priser for sine mange innspillinger. Litt fun facts: mens “vanlige” dansker og nordmenn har kost seg med juleselskaper i romjula, har Marianna vært på turné i Taiwan...  

Marita Sølberg er ansatt som solist på Den Norske Opera og Ballett, hun har hatt solistroller på Royal Opera Covent Garden, Minnesota Opera, Los Angeles Opera, Wiener Staatsoper og Statsoper Stuttgart. Hun har jobbet tett med dirigenter som Zubin Mehta, Manfred Honeck, Neeme Järvi, Raphael Frühbeck de Burgos og har også vært solist med Berlin-filharmonien, i tillegg til solistoppdrag på verdens største operafestivaler i Salzburg og Glyndebourne. Det er svært sjeldent å møte denne særegne kunstneren i et så intimt format som Resonans-settingen byr på. Den 16. januar har du muligheten. På Gjøvik! 

_
_
_