1

Stig Lindberg. Mannen bak de vakre mønstrene.

Med et hundretalls porselensdekorer, en rekke tekstilmønstre og en haug med andre ting har Stig Lindberg (1916-1982) preget svenske hjem som få andre. Og ja: Veldig mange av de rene og fargesterke mønstrene fant også veien over grensa, til Norge.

I dag står folk og drar i hver sin ende av en Stig Lindberg-kopp på loppemarkeder verden over, enten det er mønstret Adam, Berså, Salix, Spisa Ribb, Turtur eller Prunus de samler på.

21 år gammel oppsøkte Stig Lindberg porselensfabrikken Gustavsberg i Stockholm og søkte etter sommerjobb. Fabrikken gikk dårlig, så daværende sjef nølte. Da var det at en ung og selvsikker Lindberg svarte: Om dere ansetter meg, skal jeg sørge for at det blir jobb på fabrikken!»

Og det ble det til fulle.

For et par år siden kom Anna Larsdotter med bok om Stig Lindberg. Nå kommer hun til Gjøvik bibliotek og litteraturhus for å fortelle mer om denne folkekjære designeren, som hadde teft for både det funksjonelle og det vakre.

Arrangementet er en del av foredragsserien «Fortsatt fint», om norsk etterkrigsdesign, og er støttet av Nasjonalbibliotekets arenamidler.

Billettpris: kroner 100.

_
_
_