1

Zeshan Shakar

Kontor og klasse er to stikkord for Shakars nye roman, "Gul bok".

Overføring på storskjerm fra Litteraturhuset i Oslo!

Zeshan Shakar fikk Tarjei Vesaas' debutantpris for romanen "Tante Ulrikkes vei". Nå er han ute med roman nummer to, "Gul bok", som også har fått kritikerne til å skrive svært pene anmeldelser.  Her treffer vi Mani, som har vokst opp i en blokkleilighet på Haugenstua. Etter sjette jobbintervju trekker han endelig det lengste strået og blir ansatt i Oppvekstdepartementet. Tidligere har Mani blitt eksponert for norsk middelklasse som student på BI. Men det har bare vært i timer av gangen, for så å kunne dra hjem igjen til Haugenstua. Med fast jobb i departementet rykker imidlertid middelklassekulturen mange hakk nærmere, og resultatet blir små og større kollisjoner mellom Manis virkelighetsoppfatning og verden slik den presenteres som en selvfølge av de nye kollegaene. 

Som i Shakars første bok tematiserer også «Gul bok» ulike opplevelser av utenforskap og minoritetsstatus, denne gangen i et kontorlandskap som rystes hardt av 22. juli-terroren.


Samtalen finner sted på Litteraturhuset i Oslo. Gjøvik bibliotek og litteraturhus er blant bibliotekene som får overføre denne forfattersamtalen direkte på storskjerm. Det skjer i flerbrukssalen på rådhuset. Det er gratis inngang, men vi ber dere om å løse billett, slik at vi av hensyn til smittesporing får kontaktinformasjon.

_
_
_