Utstillinger i Drengestua vår/sommer 2021

Utstilling med Solfrid Sand

Lørdag 23. januar 2021 kl 11:00 Åpning
Utstillingen står til søndag 31. januar 2021

Abstrakte akrylmalerier – håndlagde sølvsmykker

Jeg er en dame på 66 år som alltid har likt å holde på med det kreative av ulike slag. Maling har jeg holdt på med 10-15 år. Dette året har jeg deltatt på kurs med en aktiv kunstner fra Sandnes og maler nå mer enn noen gang. En hobby som gir meg mye. I tillegg til maling lager jeg smykker av sølv. Gjennom medlemskap i Gjøvik Husflidslag lærte jeg dette på diverse kurs og synes det også er en koselig hobby som deles med andre på felles kvelder. På utstillingen i Drengestua galleri har jeg med malerier av ulik størrelse og sølvsmykker som halskjeder, armbånd og ørepynt. Jeg vil være til stede på utstillingen hver dag i åpningstiden.

Utstillingen «Sammen for Livet» med Brita Anjana Skuterud med venner

Onsdag 10. februar 2021 kl 11:00 Åpning
Utstillingen står til søndag 14. februar 2021

Inger Elisabeth Skårn, Råholt – malerier, glass og keramikk
Nina Torp, Holmestrand, malerier
Brita Anjana Skuterud, Gran – malerier
Paul Arve Buskum, Gran – trommer (malt akryl på skinn)
Marit Skikkelstad, Fall – spiller trombone og synger lørdag 13.2.21 fra kl 1300

Kunsten er i olje, akryl, akvarell, encautisk voks og silke. Utstillingen følger kaféens åpningstider.

Utstilling med Svetlana Barantseva og Mette Finstad

Lørdag 20. februar 2021 Åpning
Utstillingen står til torsdag 25. februar 2021

Svetlana Barantseva er en amatør tekstilkunstner og hun skal stille ut sine etnisk- inspirerte kostymer, som hun designet og sydde i løpet av siste 17 år. Til daglig er hun profesjonell musiker og pedagog og åpner utstillingen med et par musikkstykker. Det blir også et lite salgs-hjørne med hjemmesydde klær.

Siden Mette Finstad var lita jente har hun alltid likt å tegne, men så tar jobb og familie det meste av tiden i en periode. Det er først de siste årene hun har fått tid til å male og tegne mer. I 2010 prøvde hun litt på akrylmaling, men det var først da hun tok et akvarellkurs hos Solveig Rimstad i 2015, hun begynte å male mer og mer. Det fines så mange teknikker innen akvarell, og det kan bli alt mulig om du lar farge og vann få flyte vått-i-vått eller om du styrer det mer med vått på tørt. Det er virkelig spennende å se hva du kan få til på et blankt ark!

Mette Finstad maler det som hun føler for av natur, hus, mennesker og dyr - slik hun ser dem med fri fargeflyt, eller helt stramt etter foto. Har nok en spesielt forkjærlighet for å male kjæledyr spesielt hunder og katter, sier hun.

Til utstillingen på Drengestua viser hun sine bilder av klovner og dansere og lar dem representere en gruppe som har hatt det spesielt vanskelig i disse korona-tider, nemlig våre scene-artister og entertainere.

Kom gjerne og se utstillingen på Drengestua som hun har sammen med Svetlana Barantseva!

«Sør i landet - nord i sjøen»

Utstilling av Frithjof E. Bye: Tegninger og malerier fra Alv Uddas landskap
Lørdag 13. mars 2021 Åpning
Utstillingen står til søndag 21. mars 2021

Utstillingen viser kulltegninger og akvarell- og oljemalerier fra Alv Uddas landskap, som i hovedsak er basert på trilogien «Sør i landet – nord i sjøen» om samme person. Naturskildringer fra Lilleøya i Femsjøen ved Tistedal – med Frithjof E. Byes (1900 – 1973) kunstnerbolig, og malerier av Byes datter Solveig Eugenie Bye Havstad (1925 – 2016) vises også.

Foreningen for fremme av Frithjof E. Byes forfatterskap (FFFBF) står i spissen for utstillingen med barnebarna Eva Narten Høberg, Trond Narten Svendsen og Ola Narten Svendsen. Denne foreningen ble stiftet i 2017 av direkte etterkommere etter Frithjof E. Bye.

Vi håper denne utstillingen kan gi vår farfar Frithjof E. Bye fra Tistedal og hans forfatterskap en ny renessanse! Som et resultat av dette arbeidet foreningen gjør, settes det til sommeren opp et historisk spel i Halden – UddaSpillet 2021, basert på første del av trilogien der hovedrollen spilles av skuespiller Dennis Storhøi.

Utstillingen «Lys og Undring» med Tor Olav Foss

Torsdag 25. mars 2021 kl 18:00 Åpning
Utstillingen står til søndag 28. mars 2021

Klart for «Lys og undring» i Drengestua Galleri, Gjøvik

Torsdag 25. mars åpner Ringsakerkunstner Tor Olav Foss sin årlige vårutstilling på Gjøvik

Jeg gleder meg til å fortsette tradisjonen med årlig utstilling på Gjøvik, sier kunstneren, som gjennom mer enn 180 utstillinger er innkjøpt til offentlige og private samlinger i 14 land i Europa, USA og Afrika.

Tor Olav Foss er tidligere Norges nominerte semifinalist og utstiller ved den pan-europeiske Lexmark European ArtPrize i prestisjefylte Triennale di Milano i Italia og er tildelt Ringsaker kommunes hederspris Ringsakerprisen for sin kunstneriske virksomhet.

Samtlige av hans arbeider har lys, sakrale stemninger og menneskets undring som sentrale temaer, og spenner fra naturalistisk figurativ til abstrakt uttrykksform i ulike teknikker.

Han har designet trofeet til den offisielle, norske Kvalitetsprisen, malt kirkeutsmykninger, er prisvinner i fotografi i Norge og Sverige samt representert med arbeider i en rekke europeiske publikasjoner og bøker. Samtidig med verdensutstillingen EXPO 2000 i Tyskland ble han også bredt omtalt i de internasjonale magasinene "Who's Who Europamagazin", "Top business going Asia" og i "Top business going South America" under overskriften "The art of light, - the light of art".

Dette er kunstnerens eneste utstilling i Gjøvik-regionen, og publikum ønskes velkommen til fylte gallerivegger i Drengestua med utstillingsåpning torsdag 25.mars kl.1800. Utstillingen varer tom. søndag 28. mars og er åpen fredag 1100-1900, lørdag og søndag 1100-1600. Kunstneren er tilstede alle utstillingsdager.

Utstillingen «Forbi Natta di» med Solveig Christina Rosendal-Paasche og Helena Cecilia Paasche

Lørdag 17. april 2021 Åpning med musikk av familien Paasche

Utstillingen står til lørdag 24. april 2021

Solveig Christina Rosendal-Paasche er 49 år og bor på gårdsbruket Rosendal, nær Skumsjøen, i utkanten av Gjøvik. Hun formidler historier gjennom kunst, poesi og låtskriving, sang og instrumenter. Som kunstmaler utrykker hun seg både figurativt og nonfigurativt med små nyanser, detaljer og ulike teknikker. Maleriene, tekstene og låtene er nært knyttet til hverandre og forteller ofte samme historie med hver sin uttrykksform.

Helena Cecilia Paasche, 21 år, er bosatt på Nøtterøy ved Tønsberg. Tross sin unge alder og korte fartstid, er hun i dag utøvende kunstner. De fleste maleriene er malt i olje eller akryl, med hovedvekt i realismen men hun har også begynt å eksperimentere med andre medier i den abstrakte retningen. Hennes drøm er å bringe oppmuntring, trøst og påminnelser om «de vakre tingene i livet».

Valdreskunstner Hilde Synnøve Husevold

Lørdag 8. mai 2021 Åpning
Utstillingen står til mandag 17. mai 2021

-Jeg heter Hilde Synnøve Husevold og bor i Aurdal i Valdres. Jeg har en bachelor i kunst og håndverk fra Statens Lærerhøgskole i forming, Oslo. De siste årene har jeg gått flere malekurs med bla Arne Paus og Jan-Ove Tuv (tidligere Nerdrumelev) og jeg har en årsenhet i Personlig Kunstutvikling fra Nydalen Kunstskole i 2018-2019. Fra januar 2020 og frem til nedstenging pga korona i mars var jeg elev ved Ekely kunstskole, Oslo. Jeg har hatt flere utstillinger i Valdres, bla separatutstilling under Norsk Rakfiskfestival 2019 i regi av Valdres Kunstforening. Jeg hadde da også æren av å ha designet på etiketten til Vinmonopolets Rakfiskakevitt. Sommeren 2020 hadde jeg separatutstilling på Galleri Olssons Rum på Öland.

Jeg anser meg selv for å være «natur-romantiker» og maler i hovedsak naturbilder og målet i alle mine arbeider er å fange lyset og stemninger i naturen. Vi har en rik, variert og storslått natur og det er lett å la seg inspirere overalt hvor man ferdes. Maleriene kan gi følelsen av tilhørighet og viser til røttene våre og kan være en påminnelse om den fantastiske naturen rundt oss, som vi kanskje noen ganger «glemmer» at vi bor midt oppi. Jeg er opptatt av psykisk helse og maler også følelser og stemninger i mennesket. Det er mye søkelys på temaet rundt psykiske helse i samfunnet i disse tider og mange slite med depresjon, ensomhet og for høye krav til seg selv. De ekspressive maleriene gjenspeiler menneskers følelser og mange kan nok relatere seg til disse.

Utstillingen «Fake it, till you make it» med Anne Rederscheid

Lørdag 22. mai 2021 Åpning
Utstillingen står til søndag 30. mai 2021

Jeg - Anne Olufine, er en godt voksen, ekte totning, som er så heldig å bli utfordret på alle plan ved å tegne og male, som hun sier. Hun lager gjerne portretter. Kopierer med stor ydmykhet store kunstnere som f.eks. Rembrandt, Vermeer. Har forsøkt å male abstrakt med mer eller mindre hell. Hun er selvlært hovedsakelig, men har deltatt på ulike kurs. Hun har blant annet blitt veiledet av Sigmund Da Silva og Natalie Holland som begge igjen har vært elever av Odd Nerdrum. Hennes utstilling inneholder arbeider i ulike teknikker. Alle er utført med innlevelse og glede, og en del frustrasjoner.

Utstilling med Gruppe 4 Fornebu

Lørdag 5. juni 2021 Åpning
Utstillingen står til søndag 13. juni 2021

Anne Louise Hoen
Hjørdis Eeg-Henriksen
Liv Anne Olafsen
Synnøve Nymo

De er fire Oslobaserte kunstnere som stiller ut malerier, tegninger og tekstile verk under tittelen Fortellinger om forandringer. Over en periode på seks år har de tidvis arbeidet sammen og har hatt en rekke felles- og separatutstillinger. Visningssteder har blant annet vært Telemarksutstillingen, Romeriksutstillingen, Oslo Rådhusgalleri, Galleri OMK, Galleri Albin Upp og Galleri Ramfjord.

Utstilling med Sølvy Johansson og Evy Berntsen

Lørdag 19. juni 2021 Åpning
Utstillingen står til søndag 27. juni 2021

Sølvy Johansson og Evy Berntsen stiller ut malerier tegninger og foto på Drengestua galleri på Gjøvik Gård.

De traff hverandre og ble kjent i 2006/07 da de begge søkte seg til Nansenskolen/Humanisk Akademi, på Lillehammer, til Billedkunstlinja (i dag Visuell Kunst). Siden begge har bodd på Gjøvik visste de om hverandre- og på skolen ble de tildelt rom vegg i vegg på internatet. De var to av i alt 12 «godt voksne» og ca 70 studenter fordelt på 3 linjer det året. Med felles interesser ble de etterhvert bedre kjent og har siden den gang utviklet et fint vennskap. På Nansenskolen fikk de muligheter til å utforske mange forskjellige uttrykksformer og teknikker under veiledning fra dyktige lærere som selv var aktive billedkunstnere. De fikk en fast arbeidsplass og kunne arbeide i døgnåpne verksteder med maleri tegning, skulptur, grafikk, foto, video, og art-book for å nevne noen.

Sølvy er i dag bosatt i Rosendahl i Hardanger, og har atelier i «Kunstverkstaden Rosendahl» og har vært med i kunstnerfellesskapet siden 2007. Hun tar ofte staffeliet og tegnesakene under armen og stiller seg opp der motivene er, det være seg de sjelfulle gamle trærne på Baroniet, landskapet rundt eller fjellene som omkranser Rosendahl. Det er kullstift som er hennes foretrukne medium, men tegner også sensuelle kvinneportretter i kull og akryl hvor hun eksperimenterer med forskjellige medium. Sølvy har beholdt leiligheten sin på Gjøvik og tar rett som det er turen over fjellet fra Rosendahl.

Evy bor på et lite småbruk på Kapp, og jobber dels hjemme og dels i et atelier på Gjøvik. Hun maler bilder hovedsaklig i akryl/pigmenter, ofte lag på lag, som blir til underveis i en intuitiv prosess. De seinere årene har det blitt mer tegning og foto, og formgivning i materialer som tre leire stein men også forskjellige ting som hun «snubler» over og kan se et alternativt bruksområde for.

Dette blir første gang de stiller ut sammen.

Lone Malmgren – Skjulte følelser

Lørdag 3. juli kl 12.00 2021 Åpning
Utstillingen står til fredag 29. juli 2021

Som født og oppvokst på Gjøvik er jeg veldig glad for å komme tilbake til hjembyen med utstillingen min «Skjulte følelser».
Jeg er nå bosatt i Oslo, og med bakgrunn fra idrett, ridning og musikk, startet jeg min karriere som kunstner for to år siden. Jeg har tidligere gått et par år på kunstfagskole, men er utenom dette selvlært.
Jeg har denne sommeren gleden av å stille ut i de samme lokalene i Drengestua som min oldemor Bertha bodde i århundreskiftet 1900. Her bodde hun sammen med sin familie i de to innerste rommene i de samme lokalene som jeg stiller ut min samling av portretter.

Her ønsker jeg å ta dere med på en reise i følelser og enkeltmenneskers historier. Deres emosjonelle nederlag og seiere, og hvordan vi enkelte ganger forsøker å skjule og kamuflere den emosjonelle bagasjen vi alle bærer med oss, bevisst eller ubevisst.
Inspirasjonen bak maleriene i denne utstillingen er i hovedsak basert på relasjoner mellom mennesker. Jeg finner uendelig med inspirasjon i det brede følelsesmessige spekteret og kompleksiteten til visse mennesker og deres møte med omverdenen. Alle er så ulike og bærer på så mye under fasaden. Jeg forsøker så godt jeg kan å gi et uttrykk for hva som skjuler seg bak denne fasaden, i en kreativ verden der alle følelser er gyldige. Noen ganger spiller jeg på sameksistensen av flere ulike følelser ved at personens uttrykk og fargebruken ikke stemmer helt. Lystige, klare farger i et dystert og ensomt uttrykk for eksempel. Jeg håper å kunne vise dere et bredt spekter av følelser med et fokus på det å kunne tillate seg selv å være sårbar.
Velkommen skal dere være!

Utstilling med NFUK Innlandet

Lørdag 31. juli 2021 Åpning
Utstillingen står til søndag 15. august 2021

Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere (NFUK) er en ikke-kommersiell, medlemsdrevet organisasjon som ble stiftet i 1993.
Den er landsdekkende med regionale grupper. Det er nå ca 250 medlemmer.
Medlemmene er juryert inn av en kvalifisert jury bestående av 2 eksterne, anerkjente kunstnere og ett internt medlem.

Opptakskriteriene i NFUK er strenge. Søkere leverer inn 5 arbeider og opptak skjer gjennom fagjuryens vurdering av KUNSTNERISK KVALITET og KUNSTNERISK MODENHET.
Arbeidene vurderes i 2 juryomganger:
Første er digital og deretter ved innlevering av orginalarbeidene.

Ca 20% av dem som søker om opptak, blir tatt opp som medlem.

Denne utstillingen, NFUK Innlandet, viser ulike arbeider fra 15 medlemmer i NFUK Innlandet.
Utstillingen vil bl a vise kunstuttrykk gjennom maleri, foto, skulpturer, tegning, og billedvev.

Kunstnere:

Heidi Holje/Kapp
Helene Magnus/Gjøvik
Heidi Arc/Gjøvik
Maja Hellenæs/Fall
Roar Tessem/Lunner
Randi Rudshaug/Slåstad
Unni Vold/Ridabu
Britt Solvor langen Helle/Ingeberg
Wenche Hals Jacobsen/Hamar
Agnieszka Klos/Hamar
Heidi Løype/Gausdal
Anne Tidemann-Johannesen Møller/Lillehammer
Bodil Grytten/Lillehammer
Arne Christiansen/Lillehammer